Penaja Rasmi FA Selangor 2019: Emrail

Penaja Rasmi FA Selangor 2019: Emrail

Semenjak pucuk kepimpinan FA Selangor berada di bawah kepimpinan Raja Muda Selangor, DYTM Tengku Amir Shah ibni Sultan Sharafuddin Idris Shah Al-Haj, dapat dilihat kerjasama dan sokongan daripada sektor korporat yang diterima FA Selangor bertambah memberansangkan.

Selepas baru-baru ini mengumumkan penaja kit dan beberapa rakan penaja terbaru FA Selangor bagi tahun 2019, ahli baru yang menyertai misi transformasi baru FAS ini adalah Emrail

Ditubuhkan pada tahun 1973 oleh bekas kakitangan Kereta Api Tanah Melayu, Emrail bermula sebagai sebuah syarikat kecil yang mereka bentuk dan mengutamakan turnamen untuk Keretapi Tanah Melayu.

Sejak bertahun-tahun, ia telah mengembangkan skop kerja secara beransur-ansur untuk merangkumi bidang kejuruteraan dan pembinaan keretapi yang lain. Ia kini menjadi salah satu syarikat pembinaan kereta api sektor swasta terbesar di Malaysia, dengan projek-projek di India dan Indonesia, serta di Malaysia.

Emrail mendapat sambutan besar pada tahun 1997 apabila Malaysia memulakan pembinaan rangkaian metro pertama di Kuala Lumpur sebagai persediaan untuk Sukan Komanwel Ke-16. Semenjak itu, Emrail telah berjaya menyampaikan lebih daripada 1,200 kilometer trek balasted dan unballasted di rantau ini.

Sebuah syarikat yang komited dalam menyediakan perkhidmatan kejuruteraan berinovasi dan komprehensif ini bakal menjadi teras baru dalam pertumbuhan dan pembangun bukan sahaja di landasan keretapi, malah kali ini, menjadi sebahagian daripada asas yang memberikan nafas baru buat pasukan Selangor.

Kami ingin mengucapkan selamat datang kepada Emrail dan semoga kerjasama ini akan memberikan impak yang lebih positif kepada kedua-dua pihak.