PIALA MALAYSIA 2019: FELDA IKAT SELANGOR DI SHAH ALAM

PIALA MALAYSIA 2019: FELDA IKAT SELANGOR DI SHAH ALAM

SHAH ALAM- Meskipun terlebih dahulu membuka jaringan, namun Selangor terpaksa berpuas hati selepas terikat menentang Felda United dengan keputusan 2-2 di Stadium Shah Alam semalam.

Sebaik sahaja wisel permainan dibunyikan, Felda terlebih dahulu melakukan beberapa percubaan berbahaya namun berjaya dipatahkan dengan aksi cemerlang penjaga gol Selangor, Khairulazhan Khalid.

Khairulazhan berjaya menafikan percubaan baik Tasnim Fitri serta S. Chanturu pada 30 minit yang pertama.

Meskipun diasak, Selangor terlebih dahulu membuka jaringan selepas gerakan satu dua di antara Syazwan Zainon dan Sandro Da Silva berjaya disudahkan dengan baik oleh Syazwan pada minit ke-32.

Jaringan kedua Selangor muncul pada minit ke-39 selepas penjaring gol terbanyak Liga Super bagi pasukan Selangor, Ifedayo Olusegun mudah menolak masuk hantaran cantik Syazwan Zainon.

Namun Felda berjaya merapatkan kedudukan pada hasil tolakan Christie Jayaseelan seminit selepas gol kedua Selangor.

Masuk babak kedua, Selangor mempamerkan aksi yang agresif dengan memperoleh beberapa peluang untuk menjaringkan gol ketiga namun tidak dapat disudahkan dengan baik.

Felda akhirnya memperoleh jaringan penyamaan melalui sepakan penalti selepas Fandi Othman dipersalah menerjah Jasazrin di dalam kotak penalti.

Sepakan penalti tersebut mudah diambil oleh penyerang import mereka, Khairul Amri pada minit ke-82 menyaksikan perlawanan tamat dengan keputusan 2-2.

Selangor akan turun menentang pasukan Melaka pada 8 Ogos ini di Stadium Hang Jebat bagi perlawanan kedua Piala Malaysia 2019.