PREVIU PERLAWANAN: Selangor v Perak

PREVIU PERLAWANAN: Selangor v Perak

Red Giants tekad teruskan rentak kemenangan

Shah Alam: Selepas berjaya meraih tiga kemenangan liga beturut-turut, skuad Selangor tekad untuk menundukkan seteru utama iaitu Perak dalam aksi seterusnya bagi meraih kemenangan keempat musim ini.

Selangor yang masih segar dengan kemenangan 4-3 ke atas Melaka dalam aksi dramatik minggu lalu, pasti mahu terus merakam kemenangan di hadapan penyokong sendiri Jumaat ini.

Berlandaskan kepada lima pertembungan terakhir kedua-dua pasukan ini, Perak mempunyai kelebihan dengan mencatat tiga kemenangan, seri sekali dan hanya tewas sekai.

Namun, aksi lalu tidak boleh dijadikan ukuran memandangkan Perak masih bergelut untuk mengukuhkan kedudukan mereka yang kini di tangga kelapan.

Selangor pula semakin konsisten selepas tiga kemenangan berturut-turut, untuk  tempat kelima liga dengan 12 mata berbanding Perak dengan hanya lapan mata.

Tatkala jentera serangan Selangor tampak semakin ampuh dengan 13 gol kini, barisan benteng juga perlu lebih konsisten.

Sudah pasti, pengendali pasukan B Satianatan juga akan mencanang taktikal sesuai memastikan gandingan Taylor Regan-Michal Nguyen kembali ampuh kali ini.

Kapten dan penyerang veteran, Amri Yahyah sudah pasti akan menjadi tumpuan lawan selepas cemerlang dengan dua gol minggu lalu.

Terdapat kemungkinan Sean Selvaraj mungkin diberi peluang membarisi kesebelasan utama selepa turut meraih dua gol berdepan Melaka.

Kepada kesemua penyokong Red Giants, ayuh ramai-ramai penuhkan Stadium Shah Alam pada Jumaat ini bagi memberikan sokongan kepada pasukan Selangor.