Previu Perlawanan: Selangor vs Felda United

Previu Perlawanan: Selangor vs Felda United

Previu Perlawanan: Selangor vs Felda United

Selangor dijadual berdepan Felda United pada 16 April ini bagi aksi pusingan ketiga Piala FA di Stadium Shah Alam.

Ini merupakan pertemhungan kali kedua diantara kedua-dua pasukan musim ini, selepas mereka mencatat keputusan seri 1-1 dalam aksi Liga Super Februari yang lalu.

Selangor beraksi cemerlang dalam pusingan sebelum ini selepas menewaskan Kelantan 3-0 di Stadium Sultan Muhammad IV.

Felda United dilihat sedikit bergelut untuk menewaskan Kuching FA selepas sekadar meraih kemenangan 1-0 untuk meneruskan kemaraan.

Seperti biasa Amri Yahyah serta Faiz Nasir akan menjadi pemain tumpuan pada perlawanan kali ini selepas kedua-dua pemain ini bermain dengan cemerlang bagi musim 2019.

Manakala untuk pasukan Felda, pemain sayap dan kapten pasukan, Hadin Azman perlu ditangani benteng Selangor.

Di kem Selangor, Syazwan Zainon masih lagi belum pulih sepenuhnya daripada kecederaan yang menyaksilannya tersisih untuk aksi dengan Perak minggu lalu.

Turut mengalami kecederaan adalah pemain import pertahanan iaitu Taylor Regan selepas pertembungan dengan pemain lawan, Jumaat lalu.

Adakah Latiff Suhaimi akan diberikan kepercayaan untuk mengemudi barisan pertahanan Selangor pada perlawanan Selasa ini?

Berdasarkan prestasi semasa, pasukan Selangor dilihat mempunyai kelebihan namun ancaman pasukan Felda tidak boleh diambil mudah.

Kepada semua penyokong, anda semua dijemput hadir untuk memenuhkan Stadium Shah Alam bagi memberikan sokongan padu kepada pasukan Selangor.