PREVIU PERLAWANAN: Selangor Harus Menang

PREVIU PERLAWANAN: Selangor Harus Menang

Perlawanan kelima Piala Malaysia 2019 menyaksikan Selangor bakal melayan kunjungan pasukan Melaka di Stadium Shah Alam pada hari Sabtu ini jam 9.00 malam.

Ini merupakan perlawanan yang penting untuk pasukan Selangor bagi meraih kemenangan untuk memastikan peluang ke peringkat suku akhir lebih cerah.

Selain itu, Selangor juga berpeluang untuk meraih kedudukan selaku pendahulu Kumpulan D Piala Malaysia 2019.

Melaka dan Selangor kini mendahului Kumpulan D dengan enam mata berjaya dikutip namun Melaka mendahului melalui kelebihan jaringan gol.

Sekiranya Selangor berjaya menewaskan Melaka, sudah pasti ianya memberikan kelebihan yang besar untuk pasukan Selangor.

Tetapi persediaan Selangor untuk perlawanan kali ini sedikit terjejas apabila perancang utama pasukan, Sandro Da Silva mengalami kecederaan.

Beliau yang mengalami kecederaan di bahagian luar ligamen lutut sewaktu perlawanan persahabatan pada minggu lalu terpaksa dilupakan khidmatnya untuk perlawanan kali ini.

Selain Sandro, Farizal Harun dan juga Azreen Zulkafali juga mengalami kecederaan dan masih belum pasti sama ada akan diturunkan untuk perlawanan hari Sabtu ini.

Namun pemain-pemain yang lain dilaporkan sudah cergas sepenuhnya dan sudah bersiap sedia untuk perlawanan kali ini.

Semoga tiga mata penuh bakal diraih Selangor pada hari Sabtu ini sekaligus berpeluang untuk melayakkan diri ke peringkat seterusnya.